Er det blot en ”midtvejs-krise”.

Eller er det måske bare med rødt kort, der bliver dømt tænkepause!

Middelalderende kvinde, mange dejlige børn, nyskilt, økonomisk på nulpunkt, kommende rolle som Bedste, træt, grå og ualmindelig kedelig. Det kan vist godt læses som en af de hverdags-diagnoser vi kan have tendenser til at smide om os med.

Midtvejskrise.

Mindes hvordan jeg som noget yngre, syntes det var noget værre pjat med de der midtvejskriser. Måske kom jeg endda til at rynke på næsen over det. Og bummelum, så fik jeg den lige sendt i hovedet i en kortere samtale i går. Midtvejskrise. ”Det er nok en midtvejskrise du sidder i, Camilla.”

Ok, så siger vi det. Jeg har alligevel gennem mit liv fået ret mange hverdags-diagnoser klistret til mit liv, min person og min gøren. Så denne her, klarer jeg mig skam nok også mig igennem. (Gamle fjols, kunne man lige have lyst til at tilføje.)

Forsøgte lige at Google begrebet, men det bliver jeg bare endnu mere rundtosset af. Hold da op, hvor jeg bare mistrives i de her lister af tjekpunkter for at kunne kategorisere vores elendighed. Omkring 50 – tjek. Skilt – tjek. Store børn – tjek. Karriereforvirring – tjek. Kroppens forlad – tjek. Sindets tilbagetrækning – tjek. Altså, midtvejskrise!

Synes bare jeg havde det på samme måde, da jeg var 23 og stod det samme sted! Igen da jeg var 30. Og så nu i en alder af 47. mon jeg ikke også kan nikke genkendende til at have små rundture med samme undren og tvivl om at det jeg egentlig havde gang i havde mening i et større perspektiv. I hvert fald større end at nå til den såkaldte midtvejskrise.

Jeg tror faktisk, jeg altid har befundet mig i denne tilstand i hele mit liv. At stille spørgsmålstegn ved, om det hele giver højst mulig mening. Jeg er bare så heldig nu, at have en alder, en civil og økonomisk status der sætter flueben ved det hele. Endelig, blev jeg stor nok til det.

Så ok da. Ja, det er en midtvejskrise, og jeg har egentlig tænkt mig at få det bedste ud af den – også!